Let's talk about Bobba!

Leer meer over de gevaren achter het woord 'bobba'

Ha Habbo's!

We weten in Habbo allemaal wel wat 'bobba' betekent. Dit prachtige woordje verschijnt automatisch als er in Habbo gesprekken zijn die niet door de beugel kunnen. Dat kunnen scheldpartijen en scamtrucs zijn, maar er zijn ook andere niet toegestane gesprekken waar je misschien niet direct over gaat praten.

Ik heb het over gesprekken rond emoties, liefde en seksualiteit. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het vragen om jezelf te laten zien voor de webcam of het vragen om cyberseks. Tijdens de 'Let's talk about Bobba'-week gaan we het juist hebben over deze onderwerpen en de gevaren die erachter schuilen.

Het delen van je persoonlijke gegevens en emoties kan leiden tot vervelende en soms zelfs gevaarlijke situaties. Je bent nooit zeker over de bedoelingen van een ander en zo kunnen dingen gebeuren die jij helemaal niet wilt. Zou jij privé-beelden van jezelf plotseling op een openbare website willen zien? Ik dacht het niet!

Om ons een handje te helpen bij deze stoomcursus hebben we de hulp ingeroepen van een oude bekende. Deze slimme Habbo is een tijd geleden vertrokken op veiligheidstournee langs alle Habbo's van de wereld. Hij is inmiddels weer terug, met een rugzak vol informatie, klaar om die met jou te delen! Met trots stellen wij aan jullie voor, terug van weggeweest:

Oeroeboeroe, hier is de SafetyGoeroe!

Hij loopt deze week los rond in het hotel, te herkennen aan zijn speciale groene 'Let's talk about Bobba' Badge. Hij is op zoek naar de hulp van Habbo's om mee te doen aan de 'LTAB'-beweging. Je vindt hem deze week geregeld in het hotel en hij zal verschillende activiteiten organiseren.

Lees hier meer over de activiteiten en competities van de SafetyGoeroe

Ook vind je iedere dag rond 14.00 uur een nieuwe 'Let's talk about Bobba' sticker in de Home Catalogus. Verzamel ze alle vijf en plaats ze op je eigen Groep of Home. Zo laat je zien dat je meedoet met de 'Let's talk about Bobba'-week!

Wil je meer weten over dit onderwerp, belangrijke risico's en gevaren en wat we tijdens deze week gaan doen? Bezoek dan regelmatig de 'Let's talk about Bobba' Groep. Ook kan je mee praten op het Discussieforum. Hier vind je allerlei onderwerpen rond Let's talk about Bobba.